Astrid als auteur

Het autisme spectrum stoornis (ASS) heeft mijn speciale aandacht. In 2011 schreef ik een boekje over een 10-jarige jongen met het syndroom van Asperger. Het is een boekje voor de kinderen van de basisschool (bovenbouw), maar ook voor ouders, vriendjes, leerkrachten en iedereen die te maken heeft of krijgt met kinderen met een diagnose ASS. In februari 2016 verscheen mijn tweede boek over autisme. Daarnaast zijn enkele korte (fictieve) verhalen in verschillende verhalenbundels gepubliceerd.

 

Anders is gewoon zo
anders_is_zo

In 2016 werd mijn tweede boek over autisme uitgegeven. Anders is gewoon zo is gevuld met informatie en ervaringen over de autismespectrumstoornis. Er wordt uitgebreid stilgestaan bij verschillende soorten autisme, (mogelijke) oorzaken en behandelingen. Praktische zaken komen ook ruim aan bod en daarbij worden heldere adviezen gegeven. De inhoud richt zich niet alleen op autistische kinderen, maar ook op de volwassenen en ouderen met autisme. Anders is gewoon zo is gemaakt voor iedereen die te maken heeft of krijgt  met autisme of meer over dit onderwerp  wil weten. 


Uitgeverij Boekscout (ISBN 9789402224207) -  Prijs: € 16,25
Meer info en bestellen: Boekscout
 

Review:

- Patiëntenervaringsverhalen.nl

 

Zie ook Autismekenmerken.net 

Alexander Anderson
alex_anderson_kl

Mijn eerste boekje over autisme werd uitgegeven in het jaar 2011. Maak kennis met een bijzondere jongen genaamd Alexander Anderson. Hij heeft het syndroom van Asperger. Dit maakt hem net even iets anders dan andere kinderen. Je merkt het niet meteen. Het valt pas op als je wat langere tijd met hem doorbrengt. Dit boek is voor klasgenoten, vriendjes en iedereen die graag wil dat er begrip is voor alle soorten mensen.


Alexander Anderson werd uitgegeven in 2011 bij Uitgeverij Boekscout (ISBN 9789461761910)

Meer info en bestellen: Boekscout

Reviews:
- Uitgeverij Boekscout 
- Schrijverspunt.nl
Patiëntenervaringsverhalen.nl

Korte verhalen

zomert

Korte verhalen uit verhalenbundels van uitgeverij Jaylen Books.


• Aan zee, opgenomen in de bundel Zomertijd (2011)
• Chiniofobie, opgenomen in de verhalenbundel Wintertijd (2011)
• Alexandros, opgenomen in de verhalenbundel Zomertijd 3 (2012)